Защита на потребителите
Новини
Задълженията за данък върху недвижимото имущество и такса върху битовите отпадъци за 2024 г. вече могат да бъдат платени
08.02.2024

Общинска администрация Струмяни уведомява всички данъкоплатци, че от 06.02.2024 г. могат да се заплащат задължения за данък върху недвижимото имущество и  такса върху битовите отпадъци за 2024 г.
При заплащане задължението за 2024 г. до 30 април 2024 г. се прави отстъпка от 5 на сто.
Данъкът и таксата се плащат на две равни вноски в следните срокове: до 30 юни и до 31 октомври на текущата година. След изтичане на срока за доброволно плащане /до 30 юни и до 31 октомври/, се начислява законова лихва върху дължимата вноска за всеки ден от закъснението.

Напомняме, че всяко лице може да провери своите задължения за местни данъци и такси към Община Струмяни чрез Справка Проверка на задължения за местни данъци и такси, за която е необходим само ПИН, генериран при подаване на декларация или при поискване от Местни данъци и такси Струмяни.
Справка може да бъде направена и чрез Моето пространсво в egov.bg. Ето кратко видео за запознаване с тази възможност. А при необходимост от помощ за регистриране в Моето пространство вижте материалите тук.


Дължимите суми за местни данъци и такси могат да бъдат платени не само на каса в центровете за административно обслужване в с. Струмяни, с. Микрево и с. Илинденци , но и от вкъщи или чрез посредници в техните офиси.

  • Плащане на задължения за местни данъци и такси към община Струмяни на лица и фирми в офисите на   в цялата страна
  • Плащане на задължения за местни данъци и такси към община Струмяни на лица и фирми в офисите на  Български пощи  /assets/Loga/bgpost.JPG/assets/Loga/bgpost BANER 2016.gif

         

Translate/Select language
 
Търсене
Бюлетин Култура на фокус
Община Струмяни - карта
Преоткрий България
Структурни фондове на ЕС