Защита на потребителите
Новини
Дарителската кампания за храм „Св. Св. Константин и Елена“ с.Струмяни продължава
17.01.2023

Уважаеми дами и господа,

Апелираме за Вашата помощ за набиране на средства за ремонтиране на храм „Св. Св. Константин и Елена“ в с. Струмяни, община Струмяни!

Миналата година на 25.06.2022 г. (в събота вечерта), при разразилата се страховита буря, църквата в с. Струмяни пострада сериозно (виж тук).

Към момента Църковното настоятелство към храм, „Св. Св. Константин и Елена“ , след публикации за финансова подкрепа, е успяло да събере сумата от 6 000 лв. , които са крайно недостатъчни за покриване на разходите за предприетите възстановителни  дейности.

Българската ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА , чрез НЕВРОКОПСКА ЕПАРХИЯ и Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим са изразили готовност да подпомогнат финансово строителните дейности. Община Струмяни, в лицето на кмета г-н Емил Илиев, също ще съдейства  финансово съобразно възможностите си.

До момента е направено следното:

  1. Демонтирана е цялата покривна конструкция от 300 кв.м., както и поцинкованата ламарина на куполите.
  2. Изградена е дървената конструкция за полагане на керимидите.
  3. Монтирани са новите улуци.
  4. Извършена е подготовка на централния купол за полагане на меден обков.

В момента се извършва подготовка за полагане на минерална мазилка на централния купол и камбанарията, както и подготовка на купола на камбанарията за полагане на меден обков.

Предстои покриване на куполите с меден обков и полагане на нови керемиди върху покривната конструкция.

Продължава кампанията за набиране на средства за извършване на всички необходими дейности по завършване на строително-монтажните дейности по храма.

Местните граждани и всички дарители могат да дават даренията директно в храма, а юридически лица и други желаещи да се включат с по-големи суми, могат да направят дарението по банковата сметка в лева на църковното настоятелство в Интернешънъл Асет Банк АД.

Получател : Църква „СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА“ с. Струмяни

BIC: IABGBGSF

IBAN: BG88 IABG 7648 1001 2070 01

Сърдечно благодарим на всички, които са се включили до момента, както и на всички, които ще подкрепят каузата храмът „Св. Св. Константин и Елена“ да добие един красив и величествен вид,  да бъде гордост за всеки жител на община Струмяни и на всеки мирянин, който го посещава.

За повече информация и контакт: Георги Фильов, тел. 0898 83 53 63

Translate/Select language
 
Търсене
Община Струмяни - карта
Какво смятате за новата визия на сайта?