Защита на потребителите
Новини
Невиждано младо присъствие на празника на община Струмяни
14.04.2015
   Джена, Христина Маркова, Кирил Костов, София Илиева и над 200 творци от общината създадоха неповторимо очарование на кулминацията на празниците, посветени на рождения ден на община Струмяни и големия християнски празник Великден.
   Празничният площад  пред общината побра много деца, млади и възрастни, които не скриха признанието си, че отдавна не са виждали толкова много  хора на едно място.
   В ранния следобед  на празничния ден се нареди изложба от писани яйца и великденска украса на ОДЗ „Патиланци”, СОУ „ Паисий Хилендарски” и Народно читалище „Будител” – Струмяни, към която се присъединиха две талантливи деца от Драката. Успоредно с великденската изложба, художничката Христина Маркова  - с родови корени от село Илинденци, нареди своята жизнерадостна изложба „Под Пирина родена”.
   Веднага след това, площадът засия с усмивките на най-малките жители на общината – в едно атрактивно детско шоу на мистър „Актър” и неговата партньорка, в което се включиха и малките артисти от ОДЗ „Патиланци, училището в Микрево и самодейци на читалищата. Десетки деца се „бориха” с великиденските си яйца, но победителят беше един и получи специална награда. Награда получиха и децата от Драката – за красивите великденски яйца, специални награди и много шоколадови зайчета получиха и всички участници във великденската изложба като специално бяха отличени „летящата чашка” на читалище „Будител”, усмихнатите яйчица с посадени живи цветя на ОДЗ”Патиланци” и малкото яйце-пиленце на СОУ – Микрево.
   Програмата продължи с песните и танците на Пирин и Малешево, изпълнени от над 100 самодейци от ансамблите на Струмяни, Микрево, Илинденци, Никудин и Игралище.  И се завъртя огромно хоро с песните на Кирил Костов, Христина Маркова, която също се включи в концерта и солистката на ансамбъл „Филип Кутев” – София Илиева, а топ-певицата на „Пайнер” – Джена привлече много млади хора, които превърнаха празничния площад в огромна дискотека.  На фона на „Многая лета” празнична заря освети небето на празнуващите.
   Всички бяха поздравени с празника на община Струмяни и Възкресение Христова от кмета Емил Илиев, който подчерта постиженията на общината, но и важните проблеми пред нея като пътища, улици, инфраструктура. „Бъдещето на община Струмяни зависи от нейното благоустрояване. – каза той. -  Когато създадем добра инфраструктура: пътища, комуникации, осветление, благоустрояване, тогава ще създадем база за инвестиции и създаване на нови работни места, тогава можем да работим за превръщането на общината и в туристическа дестинация.На този етап е необходима много работа и проекти, силен отбор от администрация, общински съвет, институции и хората на тази община, в което вярвам силно.” – подчерта Емил Илиев и пожела здраве и благоденствие на жителите и гостите на община Струмяни.
Translate/Select language
 
Търсене
Бюлетин Култура на фокус
Община Струмяни - карта
Преоткрий България
Структурни фондове на ЕС