Новини
ПРАЗНИЧНИ ЕМОЦИИ В ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН ЗАВЛАДЯХА ОБЩИНА СТРУМЯНИ!
15.09.2022
Както традицията повелява и тази година на 15-ти септември, в двора на Средно Училище „Св.Паисий Хилендарски“ - с. Микрево, дългоочакваният първи училищен звънец покани първокласниците, учениците и преподавателите отново да влязат в любимите класни стаи.
С посрещане на училищното знаме и издигането на българския флаг под звуците на националния химн на Република България - "Мила Родино", започна празничната пъстра програма, подготвена от учениците на СУ „Св.Паисий Хилендарски“ - с.Микрево.
Официални гости на тържеството по повод откриването на учебната година бяха: г-ца Фиданка Котева - заместник кмет по хуманитарните дейности на община Струмяни, г-жа Дияна Гегова – председател на Общински съвет Струмяни, г-н Венцислав Янев – кмет на кметство - с. Микрево, ръководители на образователни институции, общински съветници и др.
Своя емоционален поздрав към ученици, учители, родители и гости отправи г-жа Лиляна Велкова - директор на училището в с. Микрево. Тя сподели, че: „Откриването на новата учебна година е голям празник, защото образованието е изключително важно за всеки ученик, независимо от неговата принадлежност и етнос.“
На учениците пожела: Да бъдат здрави, да овладяват успешно новите знания, да преследват и сбъдват своите цели. Да се доверят на своите учители, и да ги следват неотлъчно в необятния свят на знанието и успеха.
Тя поздрави с “Добре дошли“ и безспорно най-развълнуваните в днешния ден – първокласниците. “Искрят очите и плахо гледат нашия училищен двор, изпълнен с толкова много приятели, ученици и гости. С плаха крачка, ще влезете в дома на познанието. Съхранете, тези скъпи за Вас моменти, дълбоко в сърцата си, за да може преживяното през годините занапред да остави трайна следа и добри спомени във всички Вас. Дерзайте! Учете се и помнете: Пътят на знанието е дълъг и труден, но води към успехи и важно е да успявате, успехите да ги споделяте! Бъдете не само отлични ученици, но и добри и възпитани хора. Пожелавам Ви здраве, мирни и спокойни дни, тук в родното училище! Скъпи първокласници, не пропускайте нито една възможност за нови знания и незабравими приятелства. Вие сте нашата надежда на идващото утре!“
В обръщение към всички родители г-жа Велкова пожела: Да успеят, да съхранят ценностите в българските семейства. Да бъдат упора и стимул за своите деца, във всеки един етап от тяхното развитие. Да бъдат добър пример за децата и заедно да успеят да развият техните таланти, защото всяко дете е уникално със своите дарби.
На всички учителите, пожела:
“Смело вдъхновявайте младите хора по пътя им към знания. Желая Ви упоритост, търпение и вдъхновение през учебната 2022/2023 г. Благодаря Ви, че с Вашия труд допринасяте, за това България да я има и да я носим в сърцата си! Респект, към професионализма, на всички учители, трудили се през годините в родното училище и носещи искрата на нашия патрон Паисий Хилендарски! Поклон към всички настоящи и бивши колеги! Пожелавам Ви здраве, мъдрост и успехи!“
От свое име и от името на кмета на община Струмяни г-н Емил Илиев, г-ца Фиданка Котева - заместник кмет по хуманитарните дейности, отправи най-искрени благопожелания за една здрава, успешна и плодотворна нова учебна година. Тя сподели, че: “15-ти септември е един от най-големите празници, които нашето българско общество помни и пази.“ Пожела: “През новата учебна година да забравим трудностите и предизвикателствата, които преодолявахме, заедно през последните две години. Нека тази година да бъде по-здрава, по-мъдра, по-пълноценна и най-вече присъствена за всички. Нека с дързост, сили и повече енергия да преодоляваме предизвикателствата на нашето време. Бъдете здрави! На добър час и честит празник!“
След емоционалното и пъстро тържество г-ца Фиданка Котева поднесе от името на кмета на община Струмяни г-н Емил Илиев подаръци за всички първокласници в СУ “Св. Паисий Хилиндарски“, с. Микрево.
🍀 НА ДОБЪР ЧАС УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ!🍀

С ПЪСТРО И КРАСИВО ТЪРЖЕСТВО В ЦСРИ - СТРУМЯНИ ОТКРИХА НОВАТА УЧЕБНА 2022/2023 ГОДИНА!

Днес 15-ти септември в Центъра за социална рехабилитация и интеграция в село Струмяни по един изключително задушевен и емоционален начин бе открита новата учебна 2022/2023 година за децата със специфични потребности и нужди от изнесения клас.
С усмивки, добро настроение и много вълнение, г-жа Снежана Любенова, която води специализираните часове, представи малките ученици и техния напредък, като им пожела най-вече здраве и много сили да продължават да надграждат своите умения.
На празничното откриване присъстваха г-ца Фиданка Котева - заместник кмет по хуманитарните дейности в община Струмяни, г-жа Василка Драчева - управител на ЦСРИ-Струмяни, родители и представители на общинска администрация Струмяни.
От името на кмета на община Струмяни - г-н Емил Илиев, г-ца Фиданка Котева поднесе подаръци на децата и ги поздрави сърдечно по повод хубавия празничен ден.
Translate/Select language
 
Търсене
Община Струмяни - карта
Какво смятате за новата визия на сайта?