Превод на страницата:  
Република България
Община Струмяни
Официален интернет сайт
                   
19.02.2019
Община Струмяни се включи в отбелязването на 146 години от гибелта на Апостола в гр. Петрич

На 18.02.2019 г. в гр. Петрич група самодейци и младежи от община Струмяни се включиха във внушително факелно шествие по повод отбелязване на годишнината от обесването на Васил Левски.Венец на паметника "Народни будители" от името на община Струмяни поднесоха г-н Емил Илиев-кмет на община Струмяни и г-жа Златка Яневска-председател на Общински съвeт Струмяни.В церемонията взеха участие Председателят на Народното събрание на Република България, евродепутати, депутати, кметове на общини от Югозападна България, институции, образователни учреждания, фирми, спортни клубове, граждани.


06.02.2019
БОГОВЕТЕ НА ВИНОТО СЛЯЗОХА ОТ ПЛАНИНАТА И БЛАГОСЛОВИХА С. ИЛИНДЕНЦИ И ОБЩИНА СТРУМЯНИ!

  По традиция в първата събота на месец февруари, за двадесет и седми пореден път тази година, под красивите върхове на Пирин планина, слязоха Боговете на виното и благословиха лозовите масиви край село Илинденци. Празникът започна в местността „Масовец“, където десетки гости от страната и чужбина бяха посрещнати с топла питка и глътка от божествения местен еликсир.Кметът на с.Илинденци г-н Илия Башлиев отправи приветсвени думи към всички гости за добре дошли. Той пожела здраве и добра реколта, с хубаво вино.Появата на древните божества на виното – тракийският Загрей, фригийският Сабазий, гръцкият Дионис, римският Бакхус и Свети Трифон, придружени от шумна свита и...


29.01.2019
Допуснати кандидати за позиция "Обществен възпитател"

На основание разгледаните подадени заявление Комисията взе решение да допусне до интервю на 31.01.2019 г. от 13:00 ч. следните лица:1. Мариана Стоянова2. Красимира Янева3. Величка Чиликова4. Мариана Маркова5. Мариана ПоповаИзвадка от протокола вижте тук.


26.01.2019
По-малко от седмица до 27-то издание на Празника на боговете на виното в с. Илинденци!

Ето програмата на Празника на боговете на виното, който по традиция е в първата събота на месец февруари. Заповядайте в Илинденци!  


25.01.2019
Неучебни дни в СУ "Св. Писий Хилендарски' с. Микрево

Дните от 28.01.2019 до 01.02.2019 включително са обявени за неучебни в  СУ "Св. Писий Хилендарски' с. Микрево поради обявеня епидемична обставка в област Благоевград.


18.01.2019
Първи информационен ден по 5-та покана за набиране на проектни предложения по Програмата за сътрудничество INTERREG V-A ГЪРЦИЯ-БЪЛГАРИЯ.

PRESS RELEASE 5th CALL CP INTERREG VA GR-BG Cooperation Programme INTERREG V-A Greece-Bulgaria 2014-2020 информира, че първият информационен ден за петата покана за набиране на проектни предложения по Програмата за сътрудничество INTERREG V-A ГЪРЦИЯ-БЪЛГАРИЯ ще се проведе на 01 февруари в Солун, Гърция. Регистрацията за участие в информационните дни е задължителна и за първия информационен ден е достъпна на адрес: http://www.greece-bulgaria.eu/event/37_5th-Call:-Registration-for-the-1st-Info-Day-(1-2-2019)-is-now-open!- и ще бъде отворена до 28.01.2019. Цялото прессъобщение вижте тук.Очаква се поканата да бъде обявена на 15 февруари. Поканата е по ПО 1 "Конкурентен и иновативен трансграничен регион" като допустими кандидати са само малки и средни предприятия(МСП), регистрирани в допустимия по програмата регион - за България...


 

Търсене

 
Какво смятате за новата визия на уеб портала?
Харесва ми
По-скоро да
По-скоро не
Не ми харесва