Новини
Във връзка с Великден РСПБЗН – Сандански апелира да спазват правилата за пожарна безопасност и да се проявява внимание
25.04.2019
През изминалия есенно-зимен отоплителен сезон 2018/2019 г. служителите на РСПБЗН – Сандански са ликвидирали 43 бр. пожари в сгради, от които 41 бр. в жилищни и 2 бр. в обществено-обслужващи. От тях най-голям остава броят на пожарите в комини – 31. Основните причини за възникване на пожарите са непочистени от сажди комини, неправилно ползване на отоплителни уреди и нарушена експлоатационна сигурност на отоплителни уреди. Ликвидирани са и 23 бр. пожари в контейнери, които се дължат на изхвърляне в тях на неизстинала сгурия.

Предстои честването на един от най-светлите християнски празници - Великден. Това събитие е свързано със събирането на големи групи хора в църковните храмове и на други обществени места. Християнската традиция изисква спазването на определени ритуали при отбелязването на празника, един от които е паленето и пренасянето на горящи свещи от църквите до домовете, което крие риск от повишаване на пожарната опасност и възникване пожар.

В тази връзка РСПБЗН – Сандански апелира към всички граждани и гости на общини Сандански, Струмяни и Кресна да спазват следните правила за пожарна безопасност:
- да не се изхвърлят безразборно горящи свещи и клечки кибрит;
- горящите свещи да се поставят на безопасни места, върху негорими подложки на безопасно разстояние от горими материали и горими конструкции;
- да не се допуска деца сами да палят свещи и клечки кибрит;
- на обществени места мислете за своята безопасност и тази на хората около Вас;
- за да не се помрачава настроението Ви, когато отивате да празнувате, убедете се, че вкъщи сте изключили уредите, които крият опасност от възникване на пожар!

РСПБЗН – Сандански
 
Търсене
Община Струмяни - карта
Какво смятате за новата визия на сайта?