Превод на страницата:  
Република България
Община Струмяни
Официален интернет сайт
                   

Новини

03.03.2019
В НАВЕЧЕРИЕТО НА „3-ТИ МАРТ“ – НАЦИОНАЛНИЯТ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ОБЩИНА СТРУМЯНИ ОТДАДЕ ПОЧИТ ПРЕД ГЕРОИЧНАТА САМОЖЕРТВА НА ХИЛЯДИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ И ВОЙНИЦИ, ОТДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА СВОБОДАТА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!

Тържествата по повод 141 години от Освобождението на България от турско робство събра ученици, учители, общинско ръководство, партийни представители, членове на пенсионерски клубове, читалищни дейци и десетки жители и гости на община Струмяни. Всички те за поредна година отдадоха почит пред паметта на хилядите знайни и незнайни герои, дали живота си за освобождението на Отечеството ни.

По традиция празнични церемонии се проведоха на площадите в с. Струмяни, с. Илинденци и с. Микрево, които започнаха с издигане на българското знаме под звуците на химна на Република България – „Мила Родино“ в изпълнение на духов оркестър и поднасяне на венци пред паметниците на геройски загиналите за Освобождението. Патриотични стихотворения по повод на тази значима дата за България изпълниха деца от ДГ“Патиланци“ .

Възпоменателната церемония по повод „3-ти март“ – Националният празник на България продължи с празничен патриотичен концерт в залата на НЧ „Братя Миладинови“ с. Микрево, специално подготвен от учениците на СУ “Св. Паисий Хилендарски“ с. Микрево и самодейните състави от общината.
Те изпълниха залата с български народни танци, патриотични песни и стихотворения, възхваляващи героичния подвиг, великото дело на опълченците и славното минало на нашия народ.
Кметът на община Струмяни г-н Емил Илиев поздрави всички гости на празника и произнесе трогателно слово, припомняйки ни значението на датата „3-ти март“, коята за нас винаги ще бъде ден на признателност към славния подвиг на националните ни герои. Днес, когато честваме Освобождението на България, ние отново преоткриваме и преосмисляме свободата като ценност. За нас, българите, тя е белязана с особен знак – изстрадана в петвековно робство, силно желана и достойно извоювана.
Затова нека никога да не забравяме историята си и точно тя да ни води до по-добро и светло бъдеще! Нека възпитаваме децата си в дух на родолюбие и да носим националната гордост в душите си!
Вечна слава и дълбок поклон към всички безсмъртни и велики герои, отдали живота си за свободата на България!

 

Търсене

 
Какво смятате за новата визия на уеб портала?
Харесва ми
По-скоро да
По-скоро не
Не ми харесва