Превод на страницата:  
Република България
Община Струмяни
Официален интернет сайт
                   

Новини

27.11.2018
САМОДЕЙЦИТЕ ОТ ПЕВЧЕСКИТЕ ГРУПИ В С.НИКУДИН И С.ИГРАЛИЩЕ СЕ РАДВАХА НА СЪВМЕСТНА ЕКСКУРЗИЯ В КРАСИВИЯ ПИРИНСКИ КРАЙ!

Самодейните певчески групи от селата Никудин и Игралище си отпочинаха заедно в последния неделен ден на месец ноември. Като израз на благодарност за тяхната творческа всеотдайност и неспирни усилия да запазят автентичния фолклорен Малешевски дух, кметът на община Струмяни г-н Емил Илиев и неговия екип им подариха и организираха чудесна екскурзия до Роженския манастир, град Мелник и  местността "Рупите". Денят започна с поклоническо пътуване до средновековната  манастирска света обител "Рождество Богородично", където всички се поклониха пред почитаната като чудотворна икона - Света Богородица. Връщайки се по обратния път, заредената с емоции група  се потопи в автентичната атмосфера на най-малкия български град Мелник, като се разходи по неговите тесни калдаръмени улици и разгледа прочутата Кордопулова къща. А на финала на прекрасната екскурзия всички пътуващи почувстваха магията на магнетичната местност "Рупите". Някои постояха почтително пред портрета в храма, други пред гроба на легендарната лечителка и пророчица Ванга, а пък трети се радваха на хубавото есенно време. 
Незабравим спомен за този ден ще запазят всички пътуващи в екскурзията. В двете родни села и градинките си напролет , те ще засеят семена на цветя и декоративни тиквички и други растения, които си купиха от сергиите в центъра на село Рожен и пред храмовия комплекс в "Рупите". 
Заредени с положителни емоции, всички едва дочакаха да се заизкачва автобуса по склоновете на родната Малешевска планина и заедно запяха любимите песни от репертоара си. 
Бъдете живи и здрави прекрасни самодейци - пазители на автентичната Малешевска култура и традиции!

 

Търсене

 
Какво смятате за новата визия на уеб портала?
Харесва ми
По-скоро да
По-скоро не
Не ми харесва