Превод на страницата:  
Република България
Община Струмяни
Официален интернет сайт
                   

Новини

08.04.2017
ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД „7-МИ АПРИЛ – ПРАЗНИКЪТ НА ОБЩИНА СТРУМЯНИ“!

7-ми април – Празникът на община Струмяни. На този ден преди няколко десетилетия на картата на България официално се вписва нашата община и заема своето достойно място, което пази и отстоява и до днес, съревновавайки се с първите и доказвайки своите достойнства и предимства.

На красива открита сцена на площада в с. Струмяни бе дадено началото на празничния концерт по повод Празника на община Струмяни. Поздравителната програма започна с изпълненията на децата от ДГ "Патиланци" и СУ "Св.Паисий Хилендарски" - с. Микрево, самодейни състави от читалищата в с. Микрево, с. Струмяни, с. Илинденци, с. Никудин и с. Игралище и танцов ансамбъл „Малешевци“ при НЧ „Братя Миладинови“ - с. Микрево. За поредна година празникът събра десетки жители и гости на общината - поколения, приятели, съмишленици, хора които милеят за родното място, хора които никога няма да забравят, че центърът на света е точно под родната стряха.
КМЕТЪТ НА ОБЩИНА СТРУМЯНИ Г-Н ЕМИЛ ИЛИЕВ ПОЗДРАВИ ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА СТРУМЯНИ ПО ПОВОД „7-МИ АПРИЛ - ПРАЗНИКЪТ НА ОБЩИНА СТРУМЯНИ“!
В своето слово той сподели:
„Живеем във времена на размиване, изтляване на всички идентичности – национални и културни. Не успяваме да предадем на децата си ценностите, с които живеем. Не успяваме да предадем и спомените си. Живеем в свят, страдащ от амнезия. Свят, който обича да обръща внимание на чувствата си, а не на спомените си... Който планира, но не си спомня... Свят, в който човек отлично знае къде е, често знае къде ще бъде, но рядко се сеща от къде е. Точно в това време, за да не загубим себе си, трябва да си спомняме кои сме. Наш дълг е да запазим наследеното и да предадем на поколенията след нас силния дух и традициите на нашата община!
Искам от сърце да благодаря на всички, които обичат Струмяни и подкрепят нашите усилия за развитието на общината.
Скъпи съграждани,
Днес, в деня на този празник обединяваме чувствата си към родната община. Днес сърцето на всекиго от нас се вълнува от радостта и емоциите на празничните събития, от надеждите и желанията ни да продължим развитието на Струмяни като европейска община. Обединява ни и отговорността това да бъде лична кауза на всеки от нас. Защото само с общите ни усилия и съпричастност – и в празниците, и в делниците, ще съградим нашето общо бъдеще такова, каквото го желаем.

За мен като кмет има особено значение фактът, че вече пета поред година сме заедно – заедно в емоцията и настроението на празника, заедно и в работата, която вършим за доброто на нашата община.

През изминалите 4 години завършихме първият етап от мащабната инвестиционна програма по отношение на благоустрояване на общината с инвестиции във водопроводната инфраструктура и най-вече инвестиции в бъдещето на Струмяни - а именно децата и подрастващите с изграждането на множество детски и спортни площадки в няколко населени места.
И през настоящата година продължаваме работата по големите инфраструктурни проекти, които не само променят облика на общината за десетилетия напред, но които чертаят бъдещето на нас и на нашите деца.
Продължава и обновяването на туристическата емблема на Струмяни- Илинденци.
През следващата година ще стартираме и модернизацията на центъра в Микрево, който ще придобие изцяло нов, съвременен облик.
Продължаваме мерките по възстановяване на уличната мрежа в Струмяни, Илинденци и Микрево и обособяване на нови зони за отдих, детски площадки, спортни съоръжения за цялостно благоустрояване на общината.
Имаме и една голяма амбиция, която, надявам се, ще реши за години напред проблема с доставянето на чиста и качествена питейна вода от бъдещия водопровод от сърцето на Пирин планина и това да стане наша обща цел, която ще реализираме с общи усилия.
Създаването на новия облик на общината ни, ни изправя и пред нови предизвикателства за всички нас - да се грижим заедно за новите придобивки, да им се наслаждаваме, но и да ги опазим за поколенията след нас.
В днешния празничен ден, нека си пожелаем здраве и благоденствие. Нека Светият Дух ни донесе вяра и сили, да ни вдъхне кураж и увереност за доброто на нашата обичана община.
Днес е празник. Днес не е денят да си припомняме, защото изобщо не бива да забравяме.
Днес е денят да мечтаем... И още, от този ден, трябва да се вижда, къде желанията ни и действителността се пресичат... някъде преди следващия 7-ми април.

ДНЕС НЕ Е ПРОСТО ДЕНЯТ НА СТРУМЯНИ - ДНЕС Е НАШИЯТ ДЕН.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!“

Сред официалните гости на празника, който също отправиха своите поздравления и благопожелания към община Струмяни и нейните жители бяха: Негово Високопреосвещенство Неврокопски Митрополит Серафим, г-жа Златка Яневска – председател на Общински съвет Струмяни, г-н Валери Сарандев – областен управител на област Благоевград, г-н Ванчо Стоянов - кмет на община Василево, Република Македония. Г-н Илко Стоянов – зам. кмет на община Петрич, също бе част от официалните гости на празника.

Празничният концерт продължава с изпълненията на Денс клуб "Бонита" и оркестър "Роял Бенд“ с гост - изпълнители Кинче Вълчева и Елена Велевска от Република Македония.
/assets/Aktualno/2017.04.07/praznik07.04.2017.PNG

 

Търсене

 
Какво смятате за новата визия на уеб портала?
Харесва ми
По-скоро да
По-скоро не
Не ми харесва